Інгредієнти:
- 50 г масла;
- 2 склянки дрібно нарізаної цибулі;
- 0,5 кг свіжих грибів, нарізаних скибочками;
- 2 ч. л. сухого кропу;
- 1 ст. л. паприки;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 2 склянки курячого бульйону;
- 1 стакан молока;
- 3 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. солі;
- чорний перець – за смаком;
- 2 ч. л. лимонного соку;
- 1/4 склянки нарізаної петрушки;
- 1/2 склянки сметани.
Приготування:
- Розтопити масло в каструлі на повільному вогні. Погасити цибулю до розм'якшення, десь 5 хвилин. Додайте гриби і тушкуйте 5 хвилин. Додайте кріп, паприку, соєвий соус і бульйон. Зменшіть вогонь, закрийте кришкою і варіть приблизно 15 хвилин.
- В окремій мисці змішайте разом борошно і молоко. Вилийте цю суміш у суп і добре розмішайте. Закрийте і варіть ще 15 хвилин, помішуючи час від часу.
- Наприкінці додайте сіль, мелений чорний перець, лимонний сік, петрушку і сметану. Все розмішайте і прогрійте на дуже повільному вогні, не доводячи до кипіння, щоб сметана не згорнулася, приблизно 3-5 хвилин.