Не всім рослинам на користь йде використання золи у якості добрива. Деякі з них можуть постраждати від її надлишку.
Видання «Новини Вінниці» продовжує розповідати про актуальні сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.
Якщо ви плануєте застосувати золу, як добриво, врахуйте, що деякі рослини не переносять лужне середовище або надлишок калію та солей. Ось деякі з них.
Азалія, рододендрон, камелія, верес і лохина – ці рослини віддають перевагу кислому грунту і можуть постраждати від надлишку лугу при використанні золи.
Картопля, томати, огірки, баклажани та перці – ці рослини не люблять надлишок калію, який може накопичуватися у ґрунті при частому використанні золи.
Петрушка, кріп, м’ята, базилік і ромашка – ці рослини не люблять надлишок солей, який може пошкодити їхнє коріння.
Якщо ви хочете використовувати золу як добрива, то ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути негативних наслідків.
* Використовуйте золу помірно, не перезволожуючи ґрунт.
* Перед використанням золи дізнайтеся, який pH віддають перевагу вашим рослинам.
* Не використовуйте золу для рослин, які не люблять лужного середовища, надлишку калію або солей.
* Перед використанням золи перевірте її на наявність важких металів та інших шкідливих речовин.
* Перед використанням золи дізнайтеся, який pH віддають перевагу вашим рослинам.
* Не використовуйте золу для рослин, які не люблять лужного середовища, надлишку калію або солей.
* Перед використанням золи перевірте її на наявність важких металів та інших шкідливих речовин.
