Якщо ваші томати не зіпсував фітофтороз чи інші хвороби, йому цілком може нашкодити розтріскування плодів. Така неприємна картина може скластися у багатьох.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Начебто все добре, плоди дозрівають, але в кінцевому результаті вони починають тріскатися, і псуватися.
Рекомендуємо ознайомитись, чому так відбувається
1. Якщо томатам не вистачає вологи, вони перестають рости. В результаті шкірка плодів стає дуже еластичною, і тріскається. Тріщини можуть з’являтися при нестачі вологи на зелених і стиглих плодах. Така проблема може виникнути у спеку.
2. Вам необхідно дуже акуратно прищипувати та пасинкувати томати. Після цих процедур усі сили йдуть на формування та дозрівання плодів. В результаті сильний приплив сил може призвести до того, що шкірка у томатів — лусне, через швидке зростання врожаю.
3. Можливо, ваші помідори, почали хворіти через надмірну вологість. Найчастіше рослини страждають від альтернаріозу, фітофторозу, або вершинної гнилі. Заражені плоди їсти не можна. Саме через тріщини плоди заражаються небезпечними бактеріями.
4. Можливо, ви вносите велику кількість добрив чи навпаки.
2. Вам необхідно дуже акуратно прищипувати та пасинкувати томати. Після цих процедур усі сили йдуть на формування та дозрівання плодів. В результаті сильний приплив сил може призвести до того, що шкірка у томатів — лусне, через швидке зростання врожаю.
3. Можливо, ваші помідори, почали хворіти через надмірну вологість. Найчастіше рослини страждають від альтернаріозу, фітофторозу, або вершинної гнилі. Заражені плоди їсти не можна. Саме через тріщини плоди заражаються небезпечними бактеріями.
4. Можливо, ви вносите велику кількість добрив чи навпаки.
Як розв’язувати проблему з розтріскуванням?
Вносите вчасно корисні речовини. У період росту рослин вносите азот і фосфор.
У період плодоношення та цвітіння вносите фосфор і калій. Востаннє корисні речовини вносите за 14 днів до збирання плодів. Використовуйте для цього йод, марганець, калій та бор.