Зернові та зернобобові культури зібрано на 434 тис. га та намолочено понад 2,4 млн тонн зерна при середній урожайності 55,6 ц/га. Завершено збирання пізніх круп’яних культур – гречки та проса. Середня урожайність гречки 15,8 ц/га, а проса — 3737 ц/га, що вище ніж минулоріч.
Про це повідомили у Вінницькій ОВА.
Продовжується збирання соняшнику та сої. Соняшник зібрано на 11% площ при урожайності – 32,0 ц/га, що на 5,1 ц/га вище минулорічної, а сою зібрали на 32% площ при урожайності – 24,6 ц/га, що на 1.4 ц/га вище минулорічного показника.
Цукрові буряки викопано на 13% площ, їх накопано понад 240 тис. тонн при урожайності 417,8 ц/га, що на 15,9 ц/га вище минулорічної.
Всі 5 цукрових заводів Вінниччини готові технічно до початку переробки цукрових буряків. На даний час вже розпочали роботу 4 цукроварні. Невдовзі планує розпочати виробничий сезон ще один цукровий завод. На заводи прийнято понад 160 тис. тон цукрових буряків, з яких 140 тис. тон перероблено та вироблено 16 тис. тон цукру.
Сільськогосподарськими підприємствами області виконується комплекс робіт по підготовці площ під посів озимих культур урожаю 2026 року.
Проводиться посів озимих зернових культур. Їх посіяно на 29,4 тис. га, що становить 9% до прогнозу. В тому числі: озимої пшениці посіяно на 27 тис. га, озимого ячменю – на 2 тис. га, а озимого жита – на 0,4 тис. га. А також проводиться догляд за посівами озимого ріпаку, який посіяно на 110 тис. га.
Технічне та матеріальне забезпечення агропромислових підприємств області дозволяє прогнозовані обсяги осінньо-польових робіт виконати в оптимальні агротехнологічні терміни.








