Цей спосіб обробки цибулі перед посадкою підходить як осені, так весни. Замочування цибулі в соді сприяє збільшенню врожаю та перешкоджає стрілкуванню.
Видання «Новини Вінниці» інформує читачів про сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.
Весь секрет відмінних результатів цього способу полягає в антисептичних властивостях соди, а також у температурі розчину. Вода має бути майже гарячою! Мінімум 45 градусів, а краще 55-60. Тоді ефект від замочування буде максимальним.
Дозування соди
1 л гарячої води (температура 45-60 С).
Перед замочуванням цибулини потрібна трохи звільнити від луски. Але повністю очищати від верхнього лушпиння не можна. При осінній посадці цибулю не можна обрізати, тому що це провокує захворювання.