Малина дуже корисна, смачна і солодка ягода. Для того, щоб отримати хороший урожай, необхідно правильно доглядати рослину. Ці поради щодо вирощування малини допоможуть вам отримати хороший урожай.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.
Пропонуємо кілька практичних порад садівникам, які вирощують малину.
Не висаджуйте кущі в тіні й в місцях, де є протяги. Кущ любить сонце.
рН має бути нейтральним або слабокислим.
Земля має бути легкою, і добре пропускати воду та повітря.
Посадку саджанців роблять восени чи навесні. Висаджуйте їх на відстані від 50 до 70 см, а між рядами залишайте від 100 до 150 см.
Намагайтеся регулярно поливати кущі, особливо у спекотні дні.
Навколо кущів покладіть шар мульчі із соломи, тирси, або скошеної трави.
Щороку необхідно проводити обрізання сухих, хворих та старих гілок.
Вносите мінеральні та органічні підживлення.
Не забувайте проводити обробку від шкідливих комах та хвороб.
Збирайте врожай, коли ягоди повністю дозріють, вранці, коли зникне роса. Робіть це обережно, щоб не пошкодити кущ.
Після збирання врожаю ягоди потрібно одразу ж переробити чи з’їсти.
Вибирайте сорти з великими та солодкими ягодами.
Слідкуйте, щоб навколо кущів не було застою вологи.
Щоби ягоди були солодкими, вносите калійні добрива.
Слідкуйте за тим, щоб шкідливі комахи не псували ягоди.
рН має бути нейтральним або слабокислим.
Земля має бути легкою, і добре пропускати воду та повітря.
Посадку саджанців роблять восени чи навесні. Висаджуйте їх на відстані від 50 до 70 см, а між рядами залишайте від 100 до 150 см.
Намагайтеся регулярно поливати кущі, особливо у спекотні дні.
Навколо кущів покладіть шар мульчі із соломи, тирси, або скошеної трави.
Щороку необхідно проводити обрізання сухих, хворих та старих гілок.
Вносите мінеральні та органічні підживлення.
Не забувайте проводити обробку від шкідливих комах та хвороб.
Збирайте врожай, коли ягоди повністю дозріють, вранці, коли зникне роса. Робіть це обережно, щоб не пошкодити кущ.
Після збирання врожаю ягоди потрібно одразу ж переробити чи з’їсти.
Вибирайте сорти з великими та солодкими ягодами.
Слідкуйте, щоб навколо кущів не було застою вологи.
Щоби ягоди були солодкими, вносите калійні добрива.
Слідкуйте за тим, щоб шкідливі комахи не псували ягоди.