Зима – пора року, коли в нашому раціоні міститься мінімум вітамінів. Виправити цю ситуацію у ваших силах. Для цього необов’язково запасатися синтетичними вітамінами в аптеці. Пір ‘я цибулі – чудове джерело корисних речовин, які допомагають боротися з хворобами та надають стравам чудовий смак.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику та про підготовку до нового сезону.
Купувати цей продукт можна на ринку або в магазині. Ми ж розповімо, як взимку виростити цибулю на підвіконні.
Варіантів вирощування цибулі на підвіконні взимку чимало.
Спочатку відберіть з наявних у вас запасів цибулини, здорові, природно, без гнилі. Краще, якщо у них вже будуть невеликі зелені паростки. І тоді пір’я виросте значно швидше. Самі цибулини рекомендуємо брати середнього розміру. Якщо у вас є насіння цибулі, віддайте перевагу йому – пір’я цибулі виросте дуже ніжними.
Підберіть відповідну ємність, вона не повинна бути глибокою. Дуже зручно використовувати лотки від яєць. У кожне поглиблення необхідно налити води, куди потім поміщають цибулини корінчиком вниз.
Як ємність можна також використовувати невеликі пластикові або скляні склянки, харчові лотки тощо.
Посадка цибулі на підвіконні в землю
Інший варіант більш трудомісткий, але все одно не представляє особливих складнощів. Головна перевага посадки цибулі для вигонки на перо – це відсутність загнивання цибулин, яке буває при вирощуванні у воді.
Як ємність можна застосувати звичайний горщик. Краще брати неглибоку, але широку ємність, щоб на вашому підвіконні проросло якомога більше цибулин. Деякі господині пропонують використовувати пластикову пляшку на 5 л. Її потрібно наповнити землею, а потім у стінках виконати круглі отвори, через які просунути цибулини. В такий спосіб на вашому вікні буде виростати ціла грядка, займаючи зовсім мало місця.