Останні дні грудня по праву вважаються одним з найбільш спокійних для садівників місяців року, що минає. Всі основні роботи вже зроблені, все практично прибрано і підчищено. Але ми хочемо вам дати деякі рекомендації, які допоможуть вам підготуватися до весняного старту і безболісно пережити сувору зиму.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про ті роботи, які треба виконати у саду, на городі та квітнику відповідно до сезону та про підготовку до наступного сезону.
Цього разу розповімо про те, як зберегти до весни деякі овочі та фрукти та частково про те, як підготувати розсаду.
Зберігання врожаю і матеріалу для посіву
* Якщо в скриньках з яблуками і грушами ви виявили, що десять відсотків врожаю підгнило, то його негайно треба прибрати з зберігання. А плоди, які перебували поруч – протерти ганчіркою і обгорнути в промаслений папір.
* Велике значення має температура і вологість повітря при зберіганні врожаю. Температура повинна бути від нуля і до п’яти градусів тепла, вологість від вісімдесяти до дев’яноста п’яти відсотків.
Розсада