Інгредієнти на 4 порції:
- 200 г філе лосося;
- 200 г філе білої риби;
- 2 картоплини;
- 1 цибуля ріпчаста;
- 1 морквина;
- 1 лавровий лист;
- петрушка, кріп, зелена цибуля – за смаком;
- чорний мелений перець, сіль.
Приготування:
1 . Філе риби добре промити, якщо у вас не філе, то очистити рибу від кісток і шкіри. Нарізати великими кубиками.
2. Картоплю порізати невеликими шматочками, моркву – часточками. Очистити цибулину.
3. У киплячу воду (2 л) покласти цілу цибулину і моркву, посолити і поперчити. Варити 5 хвилин на середньому вогні. Додати картоплю, варити ще 10-15 хвилин.
4. Дуже обережно, по одному шматочку, закладати рибу, не помішуючи, щоб не розкришити. На малому вогні довести до кипіння, прибрати піну, додати лавровий лист і дрібно посічену свіжу зелень, зняти – риба вже готова. Видалити цибулину.
Поради:
– Це чудовий дієтичний рибний суп. Тут можна використовувати будь-яку червону і білу рибу.
– Як варіант, якщо у Вас є з чого зварити хороший рибний бульйон – голови, хвости, хребти або взагалі рибна дрібниця; зваріть, не кваплячись, процідіть, і варіть суп на ньому – буде вже майже юшка.
Фото www.eda.ru