У Вінницькій області оприлюднили дані щодо виробництва харчових продуктів минулого року та відсоткові показники щодо 2020 року.
У Головному управлінні статистики у Вінницькій області повідомили, що спостерігаються значні коливання обсягів виробництва харчових продуктів та напоїв.
Так, у порівнянні з 2020 роком у м’ясній промисловості у виробництві свіжих чи охолоджених та заморожених яловичини та телятини, свинини та субпродуктів харчових спостерігались коливання від зменшення на 1–97% до зростання у 2,4 раза.
У випуску свіжих чи охолоджених та заморожених м’яса тушок та частин тушок курей, курчат відбувались асортиментні коливання виробництва – від зменшення на 27–55% до збільшення у 1,6 раза.
У виробництві джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, соків (апельсинового, ананасного, томатного, яблучного) та сумішей соків фруктових та овочевих відбувались асортиментні коливання виробництва – від зменшення на 18% до збільшення на 20%.
У молочній промисловості на 3–61% зменшився випуск сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених, молока сухого знежиреного, молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю не більше 1%, на 37% – масла вершкового, молока та вершків згущених підсолоджених.
Цукровими заводами області вироблено цукру у півтора раза більше, ніж у попередньому році. На підприємствах з виробництва напоїв у виробництві вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих та вод не підсолоджених і неароматизованих, вод мінеральних та газованих, не підсолоджених відбувались асортиментні коливання виробництва – від зменшення на 4% до збільшення на 22%.