Першу декаду квітня в регіоні характеризувало різке похолодання. Починаючи з 6 квітня, на території області спостерігалося різке зниження температури повітря. Добова тривалість зниження температури становила 6–7 годин, зростаючи у напрямку з півдня на північ області.
Про те, як перенесли цей стрес озимі культури на полях Вінницької області повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ОВА.
Загалом за період з 6 по 11 квітня сумарна тривалість впливу низьких температур становила 24–30 годин і переривалися нульовими та плюсовими температурами загальною тривалістю 80–90 годин.
За даними науковців Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, станом на сьогодні інформація про ступінь ураження сходів морозами ранніх ярих культур та імовірна їх загибель відсутня. Натомість є повідомлення про збереження життєздатності сходів ярих культур та відновлення їх вегетації.