В Уланівській громаді пройшов перший Всеукраїнський кулінарний фестиваль «Картопля по-уланівськи».
Футбольне поле в селі Уланові перетворилося на святкову локацію – тут зібралися і жителів громади, і гості з різних районів області та інших регіонів України.
Гості фестивалю із задоволенням дегустували картоплю по-уланівськи в різних видах та інші популярні страви, приготовлені професійними кухарями та кулінарами-аматорами.
Для них провів майстер-клас Ігор Місевіч – зірка телепроєкту «МайстерШеф». Були й творчі презентації сіл, що входять до складу Уланівської громади; музичні та спортивні конкурси; виступи музичних колективів – гуртів «Глорія», «Водограй», «Медовий Полин» і сольних виконавців.
Під час фестивалю провели екскурсію до міні-музею Глафіри Дорош, яку проводила внучка авторки рецепту картоплі по-уланівськи Наталя Дорош. Вона розповіла, що її бабуся в 70-х роках минулого століття працювала поваром у сільському кафе. До села раптом приїхало «високе начальство», а в Глафіри на кухні були тільки начищена картопля та соус для пиріжків із горохом. Кухарка ці компоненти поєднала, і вийшла надзвичайно смачна справа, яка вразила гостей. Уже потім до Уланова приїхав журналіст із газети “Известия”. Згодом у виданні була опублікована стаття, присвячена уланівській картоплі. До Глафіри Дорош прийшла слава, вона стала єдиним орденоносцем СРСР, отримавши Орден Трудового Червоного прапора за кулінарний винахід.