На дослідній ділянці ТОВ «ФруТек» у Вінницькій області зібрали перший сигнальний врожай шипшини. Це не основна культура у розсаднику, наразі тут вирощують тільки один сорт Кан, який вже непогано себе зарекомендував,
Про це повідомляє видання SEEDS.
Головна особливість цього сорту полягає в тому, що у нього майже повністю відсутні колючки, і це значно полегшує роботу з рослиною та збір урожаю. Крім того, він досить сильнорослий, зимостійкий і придатний для механізованого збору.
У розсаднику не вирощують ягоди у промислових масштабах, а спеціалізуються лише на саджанцях. Тому на випробувальних ділянках кожна культура висаджується у невеликій кількості для вивчення сорту та порівняння з іншими розповів директор підприємства Сергій Змійчук.
За його словами, жодних проблем у вирощуванні не спостерігали. Шипшина росте на ділянці без особливого догляду, випробовується у спартанських умовах, щоб можна було зрозуміти, які проблеми виникають. Без системи захисту, живі, чисті, зелені рослини до кінця сезону, на плодах жодних пошкоджень немає, досить стійкі до захворювань, шкідників теж ніяких не помічали.
Свій перший зібраний врожай шипшини у ТОВ «ФруТек» планують висушити та зробити чай.