Господарі вже зібрали часник та заклали його на зберігання. Але щоб цей корисний овоч не гнив взимку, важливо не тільки забезпечити добрі умови його зберігання, а й вірно посадити, а потім оброблювати та доглядати за часником на грядках. Тому, ці рецепти ми надаємо городникам на майбутнє. Цих порад треба дотримуватись, щоб виростити добрий врожай, а потім його зберегти.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.

Грядки з часником розташовуйте на добре освітленій ділянці, бажано, щоб на ньому не застоювалася вода.
Під час підготовки грунту за кожен квадратний метр внесіть по 1 великому відру перегною або компосту і по 30-40 г суперфосфату та нітрофоски. Їх можна замінити добривом “Осінь”.
Ділянку закрийте поліетиленовою плівкою та витримайте приблизно добу.
Оброблені часничини зручніше висаджувати в борозенки по довжині грядки, які можна заздалегідь опудрити деревною золою.
Самі вирощуйте з бульбочок часнику посадковий матеріал. Проводьте таку заміну часточок часнику не рідше 1 разу на 5 років.
Зберігайте в сухому приміщенні, що провітрюється при температурі + 10-15 градусів.











