З грудня до 16 лютого 2020 р. Працюватиуть виставки: “Історії на кухні” та “Смаки натюрморта”.
Про це повідомили у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.
Відкриття проекту відбудеться 17 грудня о 16:00 (на відкриття виставок вхід – вільний).
В історично-кухонній експозиції відвідувачі зможуть побачити кухонні і столові предмети від кам’яного віку до ХХ ст., зазирнути на кухню у подільських селах, садибах та містечках, згадати не такий далекий побут наших батьків за радянської доби. Серед експонатів – унікальні археологічні знахідки, етнографічні цікавинки, вишуканий посуд з порцеляни, фаянсу, срібла, кухонні «гаджети» минулого століття.
Виставка «Смаки натюрморта», створена спільно з обласною спілкою хуожників, представляє твори сучасних художників Вінниччини.
“Ми проводитимемо екскурсії та лекції на теми їжі в історії та мистецтві, у яких візьмуть участь дослідники подільської кухні Тетяна Пірус та Олена Павлова. Наш спільний експеримент в межах проекту – розділ дегустації історичних блюд – став можливим завдяки підтримці партнера гастро-бару «Батискаф»”, – повідомили в музеї.