На початку листопада оголосили про старт конкурсу, в результаті чого у першому турі було отримано 20 заявок.
У другий тур пройшли 11 конкурсантів, які працюють кухарями або здобувають цю професію на території Вінницької громади. У другому турі конкурсанти готували три страви на власний вибір. Обов’язковим інгредієнтом однієї зі страв мала бути вишня як символ Вінницького стандарту гостинності.
Для участі у фіналі було обрано 6 кухарів, які працювали одночасно з визначеними продуктами та обладнанням.
Набір обов’язкових інгредієнтів вони дізналися перед стартом приготування: нутрія, амарант, обліпиха, білий шоколад і гарбуз – все це мало поєднатися в одній страві. До визначених складників дозволялося використовувати додаткові продукти на вибір учасників. На приготування страви у них було трохи більше ніж годину.
Переможця обирали методом сліпої дегустації страви члени журі, серед яких були зіркові шефи Алекс Якутов і Олексій Повторейко.
За результатами їхніх оцінок третє місце отримав Олег Зінько (кухар ресторану Gagarin burgers & meat), друге – Дмитро Палевський (старший піцайоло ресторану «Батискаф 2.0»), а перше – Назар Вітюк (кухар ресторації «Нова Провінція»).
Усі вони отримали призові премії у розмірі 15, 30 та 50 тисяч гривень відповідно до місця.
Інші фіналісти отримали сертифікати на стажування у ресторані Алекса Якутова «Публіцист». Також кожен з учасників другого етапу отримав відзнаки в одній з одинадцяти номінацій та подарунки від партнерів і спонсорів.