Директор департаменту АПК і екології Микола Ткачук на колегії департаменту підкреслив, що в 2019 році агропромисловий комплекс Вінницької області стабільно розвивався.
Темпи виробництва продукції рослинництва в 2019 році склали 94,9%, тваринництва – 118,3%.
Питома вага регіону у загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції за минулий рік складає 8,5%. В харчовій промисловості індекс виробництва промислової продукції за 2019 рік складає 110,9 %.У структурі реалізованої продукції промисловості області харчова і переробна промисловість складає 61,9%.
Директор департаменту також підкреслив, що в розрізі основної продукції сільського господарства за минулий рік по всіх категоріях господарств отримано збільшення виробництва:
– зернових та зернобобових культур в заліковій вазі в обсязі 5994,7 тис тонн (101,4% до попереднього року);
– соняшнику – в обсязі 826,4 тис тонн, або на 4,3% більше до минулого року.
Так, за січень-грудень 2019 року господарствами області вироблено 635,2 тис тонн м’яса (реалізація), 925,1 млн штук яєць. В порівнянні із попереднім роком обсяги виробництва м’яса зросли на 31,3%, яєць – на 0,8 %.
Щодо зовнішньоекономічної активності підприємств АПК, то Микола Ткачук під час презентації відзначив значне її зростання.