Ці поради допоможуть вам довго зберігати капусту. Вона буде залишаться хрумкою, смачною, а всередині не буде темніти.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику та методи збереження урожаю овочів та фруктів.
Для зберігання необхідно вибрати правильний сорт. Для цього підходять пізні та середньо-пізні сорти. Інші сорти для цього не підходять.
Зберігати капусту потрібно в підвальному приміщенні, де температура коливається від -1 до +1 градус. Вологість у приміщенні повинна коливатися від 85 до 95 %.
Підвішуємо головки
Викопайте капусту разом з коренями. Залиште пару зовнішніх листів, переверніть, і в основі зав’яжіть мотузку. Повішайте капусту під стелю в підвалі чи погребі. Можна покласти капусту в сітку, і теж повішати під стелею. Головне, щоб добре циркулювало повітря.
Оберніть капусту харчовою плівкою.
Зніміть листя, яке добре відділяється, а після щільно оберніть головку харчовою плівкою. Замість плівки можна використовувати папір. Покладіть капусту в ящики та покладіть в підвал. У такому вигляді капуста буде захищена від світла, вологи та впливу інших продуктів.
Такими способами ви можете зберегти капусту до самої весни. Вона буде залишатися хрумкою, і не втратить свої смакові якості.