Інгредієнти:
- 250-300 г листкового тіста;
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 250 м молока;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 18 г ванільного пудингу (або крохмаль + ваніль);
- 120 г цукру;
- жменю родзинок або ягід – за бажанням.
Приготування:
- У каструлі змішуємо молоко, манку, пудинг, цукор і, постійно помішуючи, прогріваємо до кипіння. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
- Сир змішуємо з яйцем і змішуємо з молочною масою та родзинками
- Тісто розгортаємо у пласт, викладаємо сирну начинку, розрівнюємо і звертаємо в рулет. Викладаємо рулет на деко, змащуємо молоком або збитим яйцем, та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 – 30 хвилин.
Поради:
– За таким же принципом можна приготувати порційні слойки або використовувати витяжне тісто для штруделів.
– В Австрії такий штрудель називається Topfenstrudel.
– Сирна начинка виходить дуже ніжною і повітряною, а тісто м’яким всередині і з хрусткою скоринкою зовні.