На понад 10 відсотків закладів громадського харчування, з перевірених, склали протоколи.
З 26 січня – 01 лютого 2021 року спеціалістами структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 1627 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності щодо дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
За результатами обстежено:
* закладів громадського харчування – 230, порушень – 39, складено протоколів – 21, направлено приписів – 22, інформовано органи влади – 7;
* об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 701, порушень – 124, складено протоколів – 59, направлено приписів – 64, інформовано органи влади – 19;
* об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 409, порушень – 70, складено протоколів – 29, направлено приписів – 35, інформовано органи влади – 22;
* агропродовольчих ринків – 71, порушень – 24, складено протоколів – 9, направлено приписів – 11, інформовано органи влади – 7.
Зауважимо, що під час моніторингових обстежень фахівцями проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед працівників закладів з питань дотримання протиепідемічних заходів.