Харчова промисловість залишається провідною галуззю в економічному просторі Вінниччини, 19,6% промислових підприємств Вінниччини займаються виробництвом харчових продуктів та напоїв.
Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Вінницькій області.
За видами економічної діяльності, в області найбільша кількість підприємств харчової промисловості здійснює діяльність із виробництва олії та тваринних жирів; м’яса та м’ясних продуктів, а також займається виробництвом продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів.
За видами економічної діяльності найбільша кількість зайнятих працівників галузі зосереджена на підприємствах з виробництва м’яса та м’ясопродуктів – більше третини усіх працівників харчової промисловості та на підприємствах з виробництва молочних продуктів (майже 4 тис. осіб).
За розмірами підприємств, в галузі 79,0% складають малі підприємства, з яких майже три чверті становлять мікропідприємства.