Досвідчені городники знають, що не можна поспішати обрізати бадилля часнику. Це дозволяє зберігати часник дуже довго та якісно.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Після збирання врожаю головки часнику можуть продовжувати дозрівати. Вони отримують корисні речовини для зростання з бадилля, і продовжують своє дозрівання.
Чому не варто поспішати з обрізкою?
Часник з бадиллям може пролежати до весни та літа, і залишатися таким самим твердим і не пророслим.
Після того як ви викопайте часник, його необхідно пару годин просушити на сонці, а потім перемістити в тінь, де немає сонця. Після цього треба сушити овоч близько двох тижнів.
Якщо обрізку зробити менше, то часник втратить свою соковитість та вагу. А ще порушиться цілісність сухого лушпиння.
Необхідно проводити обрізання сухого стебла, а потім зберігати його насипом або в мішку. Після цього можна продовжувати обрізання стебла, поступово вкорочуючи його.












