Сливи мають дозрівати вони на дереві, за яким треба правильно доглядати. Його потрібно обрізати, обробляти від шкідників та підгодовувати. Обрізання можна проводити також восени.
Видання “Новини Вінниці” продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Існує понад 2500 сортів слив. Слива дуже корисна, містить велику кількість антиоксидантів і перешкоджає розвитку ракових клітин. У плодах багато корисних речовин та вітамінів. Позитивно впливає на кісткову систему, печінку, травну систему, роботу серця та нервову систему.
Щоб омолодити дерево, його потрібно обрізати восени. Воно розростається дуже швидко. Плоди виростають на гілках у 2 та 3 роки. А ось гілки, яким виповнилося 4 або 5 років, можна сміливо обрізати. Проведіть маніпуляцію до заморозків, щоб рани встигли затягтися.
Як провести обрізку
Гілки, які швидко ростуть, обріжте на 2/3 або наполовину.
Молоді дерева вкоротіть на третину висоти, якщо це перша обрізка.
Прорідити крону, зробивши правильну геометричну форму. Зробіть форму чаші, залишивши кілька скелетних гілок, які йдуть від головного стовпа під кутом 120 градусів. Вони мають зростати з відривом 50 див.
Обрізані гілки потрібно спалити, щоб запобігти появі інфекції.
Обрізання робіть у кілька етапів. Останню обрізку проведіть за 14 днів до настання заморозків.
Якщо ви зробите все правильно, у вас вийде отримати в наступному році хороший урожай смачних, соковитих та ароматних слив.








