Багато садівників найчастіше закладають на зимове зберігання яблука і досить рідко груші. Адже їх також можна зберегти до весни, якщо дотримуватися нескладних рекомендацій. При цьому треба не лише дотримуватися порад, а й знати сорти, що підлягають зберіганню.
Видання «Новини Вінниці» продовжує розповідати читачам про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику. А також – про те, як зберегти вирощений урожай без втрат.
Як зберігати зимові груші
Не всі сорти навіть осінніх і зимових груш підлягають тривалому зберіганню. Якщо Лісова красуня або груші Бера псуються максимум за 20 діб, то груша Чижевська (або, як її ще називають, груша Чижевського) може зберігатися при сприятливих умовах до 120 днів.
Якщо дотримані умови зберігання зимових сортів груш, то вони можуть зберігатися до 5 місяців. Оптимальні умови – це:
* вологість не більше 85%;
* постійна циркуляція повітря;
* відсутність світла.
Виходячи з цього, підвал – ідеальне місце, де найкраще зберігати груші взимку. У приміщенні не повинно бути грибка на стінах, обігрівачів, комах і шкідників.
1. В дерев’яних або картонних (з отворами) ящиках, корзинах не більш, ніж у 2 шари, які перекладають:
* листям;
* піском;
* соломою.
2. Можна покласти груші на стелажі плодоніжками вниз так, щоб вони не стикалися.
Незалежно від обраного способу, правила зберігання груш в домашніх умовах, треба регулярно перебирати плоди, видаляючи ті, які почали псуватися.










