25 травня, у рамках святкування Дня Києва, відбудеться відкриття спільного ресторану Олега Скрипки та Дмитра Борисова “Канапа”. Знаходитися він буде за адресою: Андріївський узвіз, 19А. Заклад запропонує відвідувачам цілих два меню на будь-який гаманець – національна українська кухня та молекулярна їжа. Серед кулінарних “родзинок”, які можна буде замовити в “Канапі” – печеня з м’яса бобра, сало у шоколаді, вареники з м’ясом кролика і фісташками, а також багато іншого.
– “Канапа” дотримується традицій української кухні – але ще тієї, старої, ще дореволюційної кухні, яка формувалася під впливом Австро-Угорщини і Франції, – розповіли творці ресторану, – такої української кухні ще ніхто не зустрічав. Рецепти ми збирали з усієї України, працювали над ними, шліфували і чаклували, щоб отримати справжнє диво.
Серед гостей, які першими оцінять кулінарні шедеври – голова держадміністрації Києва Олександр Попов, уповноважений посол Франції в Україні Ален Ремі, співачка Джамала та багато інших.
Презентація ресторану “Канапа” відбудеться у рамках проекту Олега Скрипки “Монмартр на Андріївському узвозі”, покликаного об’єднати українську і французьку культури. Андріївський узвіз на ці два дні перетвориться на справжній Монмартр – з виступами українських та французьких колективів, вуличних театрів, вечорами кабаре, галереями і танцювальними майданчиками.