На Вінниччині станом на 19 вересня розпочали виробничий сезон чотири з п’яти працюючих цукрозаводів, вони вже виробили 16 тис. тонн цукру.
Про це повідомляє Укрінформ за інформацією Вінницькій ОВА
«На сьогодні п’ять цукрових заводів Вінниччини готові технічно до початку переробки цукрових буряків, чотири з них вже розпочали роботу. Протягом декількох днів планує розпочати виробничий сезон ще один цукровий завод», – повідомили в ОВА.
Станом на 19 вересня цукрові заводи області прийняли понад 160 тис. тонн цукрових буряків, із них перероблено – 140 тис. тонн сировини, з якої вироблено цукру 16 тис. тонн.
Цукрові буряки аграрії Вінниччини викопали на 13 % площ. Накопано понад 240 тис. тонн при урожайності 417,8 ц/га, що на 15,9 ц/га вища від минулорічної.
У 2025-26 роках на Вінниччині прогнозована до збирання площа цукрових буряків становить 65 тис. га.