Протягом тижня фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з метою підвищення гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, проведено семінарські заняття зі співробітниками комунальних підприємств “Школяр” та “Меридіан”, які надають послуги з організації харчування учнів шкіл м. Вінниця.
До відома працівників харчоблоків доведено вимоги щодо організації харчування дітей в школах у 2021-2022 навчальному році відповідно до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Фахівці нагадали присутнім про перелік заборонених для реалізації у шкільних буфетах харчових продуктів, а також – про вимоги до харчових продуктів, які використовуються для приготування страв.
Крім того, були обговорені умови та заходи щодо належної гігієнічної практики під час організації харчування в школах згідно з вимогами наказів КМУ.
«Слід зауважити, що найбільш активно та емоційно пройшло обговорення змін в дитячому харчуванні згідно з вимогами Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, адже введені вимоги кардинально змінюють уявлення і дітей, і персоналу про шкільне харчування.
Не залишились поза увагою і питання з практичного впровадження постійних процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Наостанок було наголошено про персональну відповідальність керівників за організацію якісного, збалансованого та безпечного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Вінниця», – повідомили в ГУ Держпродспоживслужби.