Вихідними колектив Департаменту агропромислового розвитку ОВА активно допомагав у зборі урожаю картоплі, яка вирощена в рамках проекту «Українська картопля».
Агрочиновники не тільки зібрали врожай коренеплодів, а й зробили світлини, які виклали на сторінці департаменту у Фейсбуці.
Як зазначили в департаменті, збирали коренеплоди в одному з господарств області. Там вирощували картоплю української селекції «Мирослава».
«Картопля сорту “Мирослава” – середньостиглий сорт, призначений для столового вживання. Характеризується високою стійкістю до захворювань. Цю культуру рекомендується вирощувати в степовій та лісостеповій зоні. Добре переносить посуху. Може зберігатися протягом тривалого часу без втрати товарного вигляду. Має високу врожайність.
Картопля овальної форми, має рожеве забарвлення шкірки та м’якоть світло-жовтого кольору. Одна картоплина може важити від 80до 140 г. Сорт відмінно підходить для смаження, варіння та салатів. Картопля сорту Мирослава містить велику кількість амінокислот та вітамінів.
На фото процес збирання урожаю картоплі вітчизняного сорту “Мирослава”».