На захід запросили майже 100 власників ресторанного бізнесу. Як відзначають самі запрошені – були приємно здивовані як відзнакам, так і можливістю зустрітись з колегами. Ініціаторами вшанування волонтерів виступили Сергій Кудлаєнко спільно з компанією МХП.
Вінницькі ресторатори розповіли про те, як налагодили досі не бачене – відкрили кухні своїх закладів для того, щоб готувати їжу, а потім – безкоштовно годувати людей. Це і військовослужбовців, правоохоронців, переселенців та одиноких і незахищених громадян.
Про те, як налагоджувалася співпраця з представниками сфери харчування розповів Юрій Мельник, заступник голови правління компанії МХП:
Сергій Кудлаєнко зазначив, що ідея відзначити підприємців цієї сфери не випадкова.
Ось що розповіли про свою волонтерську роботу деякі з рестораторів.
Віталій Гуменюк співвласник «Вінницька реберня»:
Дмитро Муляр, директор готелю «Франція»:
Серед спеціально запрошених гостей була відома волонтерка Наталя Жданова, яка майже щотижня самостійно доставляє зібрану рестораторами та іншими благодійниками з Вінниці продукцію в зону бойових дій.
Церемонію подяки вінницьким волонтерам відвідали й головні міжнародні партнери нашої країни – делегація зі Сполучених Штатів Америки. Американські партнери відзначили згуртованість представників вінницького ресторанного бізнесу просто вражає.
Шандор Колеш – президент фундації «Карпати» зазначив, що його вражає згуртованість українців:
Приємним бонусом для вінницьких рестораторів стало запрошення до надсучасного і найбільшого в Європі кулінарного центру компанії МХП в якому для вінницьких рестораторів-волонтерів організовують ексклюзивну кулінарну презентацію, як вже готової продукції для закладів харчування, так і інноваційних методів приготування різноманітних видів продукції в ресторанній сфері – від стріт-фуду до найвибагливішої італійської кухні та готової продукції для служб доставки їжі.
Не обійшлось і без донатів на ЗСУ. На заході кожен бажаючий міг долучитись до збору коштів які ініціювали організатори.
Інна Кривешко, керівник ГО «Вінницька асоціація гостинності «Хліб-Сіль», розповіла про це:
Організатор заходу, Сергій Кудлаєнко зазначив, що зустріч рестораторів у подібному форматі відбувається вперше, але не в останнє. Подібні заходи плануються робити постійно. Адже вони вкрай важливі задля обміну досвідом, взаємної підтримки, задля Перемоги!