На Вінниччині у поточному виробничому сезоні цукрозаводи виробили 442 тис. тонн цукру, обсяги виробництва є найвищими за останні п’ять років. Станом на 12 січня 2024 року виробничий сезон завершили усі п’ять цукрових заводів.
Про це Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.
У ОВА зазначили, що у виробничому сезоні 2023-2024 років цукроварні області значно наростили обсяги переробки сировини та виробництво цукру. Так, ними перероблено понад 3,1 млн тонн цукрових буряків, що на 28% більше, ніж на відповідну дату минулого року.
На Вінниччині зосереджені 22% площ цукрових буряків України. Площа посіву цукристих в області у 2023 році зросла порівняно з попереднім роком на 6 тис. га.