Ви зібрали моркву і підготували її до зберігання, то наступним етапом буде обрати місце, де б овоч зміг простояти всю зиму і зберегти свої смакові якості та свіжий стан.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про сезонні роботи в саду, на городі та квітнику, про те, як зберегти зібраний урожай овочів та фруктів та про підготовку до нового сезону.
Зберігання моркви у землі на грядці
В районах, що характеризуються тривалими мінусовими температурами, можна залишити моркву на зиму в землі. Для зберігання моркви взимку на грядці необхідно зробити мульчування. Для цього на землю укладається шар пухкого листя товщиною 30-60 см.
Морква в папері
Найпростіший спосіб зберігання моркви в холодильнику, що не потребує зусиль та попередньої підготовки плодів – зберігання в папері.
І у парафіні
Чисті та обсушені коренеплоди опускають у гарячий парафін з додаванням невеликої кількості бджолиного воску для еластичності.
Зберігання моркви в глині
Для зберігання моркви в глині необхідно приготувати глиняну бовтанку консистенції рідкої сметани, після чого занурте кожен овоч у розчин, дайте обсохнути та схопитися глиняній скоринці та покладіть в ящики.
Або розстеліть на низ ящика плівку, розкладіть моркву і щільно залийте глиняним розчином. Після того, як перший шар засохне, знову викладіть коренеплоди, залийте глину і зачекайте, поки вона висохне.
Укладаємо моркву в мох
Для цього способу зберігання моркви вам знадобляться ящики та мох сфагнум. Немиту і просушену моркву протягом доби витримують у прохолодному місці, потім укладають в ящики рядами, змінюючи овочі та мох.