На нещодавній прес-конференції «Концерн Хлібпром» розповів про те, як правильно обирати хліб. Поштовхом до цього стали результати проведеного компанією опитування, згідно якого 82% споживачів переживають про те, щоб придбати справді натуральний продукт.
– Хліб – продукт №1 для більшості українців, тому питання контролю якості продукції для нас понад усе, – розповів генеральний директор ПАТ «Концерн Хлібпром» Владислав Аверченко. – На заваді високим очікуванням споживачів стають продукти-підробки, які реалізовують під назвами відомих виробників. Тому для хлібопекарів одним із важливих елементів боротьби з тіньовим ринком є брендінг. Ми відповідаємо за якість нашої продукції і не хочемо, щоб її сплутали з іншою. Тож упакування продукції з нанесенням інформації про виробника та натуральний склад виробу є інформативною допомогою споживачеві при виборі хліба. А споживачі, які надають перевагу виробам легальних виробників, своїм вибором сприяють оздоровленню економіки.
Як зазначають фахівці компанії, за умови пильності споживачів щодо місця і предмету своїх покупок, у ринку хліба є шанси побороти сьогоднішні негативні чинники. Дані дослідження підтверджують оптимістичні настрої виробників – близько 70% покупців в березні зізнались, що звертають увагу на те, хто є виробником хліба.
Валентин Мельниченко, головний технолог «Концерну Хлібпром» розповів, що натуральний хліб без додавання покращувачів і стабілізаторів має бути важким. «Раджу звертати увагу на м’якушку – вона має бути густопориста, доволі щільна. Такий хліб не може стискатись, як ватний. І, до речі, можливість виробляти хліб на натуральних заквасках мають, здебільшого, великі підприємства, які працюють цілодобово, адже живий натуральний організм потрібно постійно підтримувати», – зазначив він.
Нагадаємо, що ПАТ "Концерн Хлібпром" продовжує програму авторизації торгових точок у Вінниці. Свідченням того, що у цих магазинах продають якісний заводський продукт, є наявність сертифіката ТМ «Вінницяхліб». Підказкою для споживачів є також плакати в магазинах з порадами про те, як обрати натуральний хліб.