Багато садівників та городників використовують у себе на ділянці шкаралупу від яєць. Рекомендуємо ознайомитись, як правильно, для яких культур і в якій кількості можна використовувати цей екологічно чистий продукт у садівництві.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про роботи в саду, на городі та квітнику, які необхідно зробити в цей період часу.
Речовини, які містяться у цьому добриві стимулюють їх зростання, на всіх стадіях розвитку.
Це добриво використовували з давніх-давен. Воно замінювало субстрати, розпушувач землі та присадки з торфу. Шкаралупа робила землю придатною для вирощування рослин.
Для яких рослин її можна використовувати?
Вона підходить для рослин, що люблять кальцій. До них відносяться бобові культури, гарбузові, пасльонові, для різних видів та сортів цибулинних рослин.
Аналогів такого добрива немає, і його можна використовувати всіх типів рослин. Наприклад, якщо склад землі поганий, ви змогли додати яєчну шкаралупу і сміливо вирощувати на ній огірки або помідори. Також вона допомагає нормально переносити рослинам стресові умови вирощування.
Вносити шкаралупу потрібно навколо рослини. Вносите порошок із яєчної шкаралупи рівномірним шаром. Якщо коренева система рослин дозволяє, можна добрива закласти у ґрунт. Після внесення землю необхідно зволожити, щоб рослини змогли краще всмоктувати корисні речовини.