Від того, як ви проведете обрізання сливи навесні, безпосередньо залежить майбутній урожай. Своєчасна процедура допомагає сформувати міцну крону, зміцнює здоров’я дерева та сприяє формуванню великих та солодких плодів.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Дотримуючись цих рекомендацій, ви забезпечите сливі оптимальні умови для зростання і щорічно отримуватимете здоровий та смачний урожай.
Найкращий час для процедури – кінець березня – початок квітня, до розпускання бруньок. Роботу слід проводити у суху погоду, використовуючи чистий та гостро заточений інструмент.
Навіщо обрізати сливу навесні?
Найкращий час для процедури – кінець березня – початок квітня, до розпускання бруньок. Роботу слід проводити у суху погоду, використовуючи чистий та гостро заточений інструмент.
Як правильно обрізати сливу
Зрізи обов’язково обробіть садовим варом, щоб запобігти зараженню.
Особливості обрізки за віком
Молоді дерева слід підрізати вже під час посадки, а потім щороку формувати крону — до досягнення деревом 15 років.
У дерев до 6 років гілки завдовжки близько 60 см обрізають наполовину.
Торішні пагони вкорочують на третину довжини.
Однорічні пагони підрізають над брунькою, спрямованою назовні.