Не можна пропустити підготовку картоплі до посадки, ця дія відіграє важливу роль отриманні хорошого врожаю. Картоплю висаджують у відкритий ґрунт у квітні або на початку травня. Готують картоплю до посівної кілька тижнів, тож можна вже починати.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.
Для початку позбавтеся поганої картоплі. Після цього варто відкалібрувати картоплю за розміром. Ідеальна посівна картопля має важити від 50 до 100 грамів, бути цілою, без ознак хвороби. Перед посівною варто провести ретельну ревізію посівної картоплі.
Як тільки ви закінчите із цим етапом, потрібно провести знезараження.
Перший спосіб
Другий спосіб
Після цього варто зайнятися пророщуванням картоплі, і кожна людина повинна вибрати для себе відповідний спосіб.
Багато місця необхідно для сухого пророщування
Якщо місця немає, то картоплю можна покласти в ящики з отворами, і поставити їх віч-на-віч. При такому методі пророщування картоплю варто частіше перевертати, і робити це акуратніше, щоб паростки не зламалися.
Можна пророщувати картоплю і в темному місці, у підвалі, або в укриття. Там має добре циркулювати повітря, і температура має бути не менше 14 градусів. У такої картоплі паростки виростуть крихкими, білими і витягнутими.
Вологий метод
Якщо ви вибрали вологий метод пророщування, вам необхідно скласти картоплю в ящики, засипати їх мокрою тирсою або торфом. Після субстрат необхідно постійно зволожувати.