З приходом довгоочікуваної весни кожен городник починає готуватися до робіт на своїй ділянці. Адже найкращі та екологічні овочі ті, що вирощені власними руками. У цій статті розкриємо кілька секретів правильної посадки цибулі.
Видання “Новини Вінниці” продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.
У багатьох городників існує повір’я, що сіянка більша в діаметрі, ніж 3 см пускатиме стрілку в будь-якому випадку. Щоб цибуля «не вистрілила», дотримуючись цих правил, проводимо висадку в ґрунт.
Готуємо сіянку
Сіянку обов’язково сортуємо і прибираємо невідповідний. Переклавши в картонну або дерев’яну тару, просушуємо близько 7 днів при температурі 25°C.
В одному літрі води потрібно розвести столову ложку солі та замочити сівалку на 3 години. Це потрібно для стимуляції кореневої системи та захисту від загнивання.
Далі сіянку знову промиваємо та прибираємо зайву вологу, злегка просушивши його.
Доглядаємо цибулю
У приготовлену, вже политу грядку, висаджуємо цибулю. І присипаємо землею. Нагадаємо, що температура ґрунту повинна бути не менше 20 °C. Ось і всі рекомендації щодо посадки.
Трохи про користь, яку приносить цибулі людині
Цибуля – це, в першу чергу джерело вітаміну С, В1, В2, В6, Е, РР, та фітонцидів, які просто необхідні людині при лікуванні та профілактиці ангін, ГРЗ та простудних захворювань. Вживання всього 100 грамів цибулі заповнює добову потребу людини у вітаміні С.
А ви якщо ви мрієте про густе, красиве волосся, то вам просто необхідний цей овоч. Адже, ще наші бабусі знали, що втираючи сік цибулі в шкіру голови можна отримати прекрасну, густу шевелюру. Правда, не забудьте після цієї маски ретельно вимити голову шампунем зі стійким приємним запахом. Адже, як не крути, а недолік у цибулі є, і це її запах.
