Часто овочівники намагаються заощадити на купівлі грунту для розсади. Нічого поганого в цьому немає, якщо підготувати грунт як слід.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику.
Вважається, що городня земля не годиться для посіву насіння. Вона може виявитися виснажена, заражена шкідниками чи хвороботворними мікроорганізмами.
Який грунт краще
При цьому вона повинна бути насичена поживними речовинами.
Дезінфікуємо грунт
Земля з городу без дезінфекції не придатна для посіву насіння.
Тому її прогрівають у духовці або вносять спеціальні розчини. Головне — пам’ятати про корисну ґрунтову мікрофлору, яка не повинна загинути.
Тому прогрівати грунт у духовці краще:
• шаром 3-5 см;
• після попереднього зволоження із пульверизатора.
Використовують ґрунт після того, як повністю охолоне.
Що додати у землю
Це ще один важливий момент. У городню землю додають 1 склянку піску на кожні 5 літрів. Також можна додати кокосовий субстрат (200 гр на той самий обсяг). Суміш вийде пухка, легка і не злипатиметься після поливу.