Інгредієнти:
- 1 качка;
- 1/2 шт. +2 апельсинів;
- розмарин, прованські трави або інші спеції до птиці;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль, перець – за смаком.
Для вишневого соусу:
- 3/4 склянки розтопленого вершкового масла або сік від смаження качки;
- 2 ст. л. цукру (якщо полюбляєте солодше, можна більше);
- сік 1/2 апельсина;
- сік 1/2 лимона;
- 1/2 склянки червоного вина;
- 1/2 ч. л. кориці;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 склянка вишні без кісточок.
Приготування:
- Качку промити, посолити і поперчити всередині та зовні. У ступку викласти розмарин та всі інші прянощі та спеції, які є. Все гарненько потовкти, щоб трави дали сік. Додати сік апельсина. Влити мед і оливкове масло, гарненько перемішати. Намазати качку отриманою сумішшю і дати полежати близько 30 хвилин (мінімум).
- Перекласти качку на деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, приблизно 1,5 години, періодично змащуючи соком, який виділяється.
- Приготувати вишневий соус. Вилити жир в сковороду. Додати сік апельсина та лимона. Всипати цукор. Додати корицю. Влити вино, залишивши невелику кількість у склянці. Розвести у вині, яке залишилося, борошно і вилити суміш в сковороду, розмішати, всипати вишні та дати потомитися хвилини 3.
- Викласти качку на велике блюдо. прикрасити скибочками апельсина і подати до столу з вишневим соусом.