Більшість рослин в Україні можна саджати у відкритий ґрунт, проте частина культур від посіву до фази справжнього листа стикається з безліччю проблем – бур’яни, шкідники, капризи погоди. У цьому випадку практичним рішенням є розсада, яка дозволяє мінімізувати ризики.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.
Також ми повідомляємо, про підготовку до наступного сезону.
На перший погляд, може здатися, що посадка насіння – справа дуже проста, проте це тільки на перший погляд. «Дім і сад» розповідає головні правила, які дозволять виростити здорову та сильну розсаду.
1. Тільки якісне насіння.
2. Правильний ґрунт.
3. Правильна тара.
4. Передпосівна обробка насіння.
5. Час посіву.
Приблизний вік розсади до моменту пересадки у відкритий ґрунт такий:
* качанова капуста – 5-6 тижнів;
* перець – 8-12 тижнів;
* помідори і баклажани – 6-8 тижнів;
* гарбузові (огірки, гарбуз, баштанні) – 2-4 тижні.
6. Правильна посадка.
7. Полив.
8. Умови вирощування.

9. Підживлення та профілактика хвороб.
10. Пікіровка.
11. Загартовування.
12. Дотримання строків посадки на постійне місце.
