Іноді трапляється так, що вам необхідно, щоб плоди швидше дозріли, тому що перці це теплолюбні рослини, і холод може погубити плоди. Рослина дуже любить сонце, вона відіграє важливу роль у дозріванні плодів.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.
Щоб плоди швидше дозрівали, необхідно створити такі умови, щоби сонячні промені максимально потрапляли на плоди. Висаджуючи розсаду, вибирайте для неї сонячні ділянки, де немає протягів.
Якщо погода холодна, перці варто накривати.
Якщо погода дуже спекотна, то перці варто застосувати та забезпечити хороше провітрювання.
Подбайте про полив. Якщо води перцям буде недостатньо, плоди почнуть повільно рости, а якщо навпаки, то коренева система почне гнити.
Полив має бути помірним та регулярним. Земля має бути постійно вологою. Поливаючи перці, вода не повинна потрапляти на плоди та листя, інакше можуть розвинутися грибкові хвороби.
Також не варто забувати про прищипування та формування кущів. Ви зможете спрямувати корисні речовини на розвиток зав’язей, якщо прищепіть верхівки пагонів і видаліть зайві гілки. Маніпуляцію варто проводити наприкінці сезону, щоб плоди швидше дозрівали до холодів.
Не варто забувати вчасно збирати технічно стиглі плоди. Це плоди, які досягли потрібного розміру, але змінили свій колір. Така процедура дає стимул до формування та наливання нових зав’язей. Ефект помітно на сортах, які довго дозрівають. Недозрілі плоди знімають з кущів, і чекають, поки вони набудуть стиглого кольору в домашніх умовах.