Інгредієнти:
- 1,5 кг м’яса (свиняче або курячі відбивні з темного м’яса);
- 1 склянка (200 мл) білого столового вина;
- 2 склянки молока (бажано незбираного);
- 2 ст. л. борошна;
- 1 велика цибулина або 2 середні;
- сіль, перець (за смаком);
- свіжа зелень петрушки;
- курячий кубик (за бажанням);
- оливкова олія;
- вершкове масло.
Приготування:
- М’ясо посолити і поперчити з двох сторін.
- Нагріти у великій глибокій сковороді оливкову олію, покласти відбивні та рум’янити при середньо-великому вогні по 2-3 хв. з обох сторін. Покласти в сковороду дрібно порізану цибулю і смажити 2-3 хв. до м’якості, помішуючи, додати вино, протушкувати 1-2 хв.
- Окремо в молоко додати борошно і добре перемішати до розчинення грудочок (1 хв.). Додати це молоко з борошном в сковороду, покласти курячий кубик, зелень петрушки, додати за смаком вершкове масло і томити все разом 3-5 хв. М’ясо повинне бути повністю приготоване, а соус густий.
Поради:
– Смачно подавати з рисом;
– Якщо соусу мало, можна збільшити порцію.