У Вінницькій області розпочався виробничий сезон у цукровій галузі. Розпочали виробничий сезон усі 6 діючих цукрових заводів області. Ними вироблено вже біля 30,0 тис. тонн цукру. Цукристість становить – 16,4%.
Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.
Цукрові буряки в області викопано на площі 8,2 тис. га, що становить 17,0 % площ до збирання. Накопано – 353,9 тис. тонн, середня урожайність складає 429,6 ц/га.
На сьогодні сільгоспвиробники області продовжують збирати кукурудзу на зерно, якої вже зібрано на площі 297,0 тис. га, що становить 65,0 % площ посіву. Намолочено 1422,5 тис. тонн зерна, середня урожайність складає 47,9 ц/га.
Підходить до завершення і збирання соняшнику, якого зібрано на 90,0 % площ, намолочено – 630,1 тис. тонн при середній урожайності 24,2 ц/га. Сої зібрано на площі 89,8 тис. га, або 87,0 % площ до збирання. Намолочено 148,2 тис. тонн при середній урожайності 16,5 ц/га.
За інформацією профільного департаменту, на Вінниччині продовжується посів озимих зернових культур під урожай 2021 року. Всього посіяно озимих зернових на площі 276,2 тис. га, що становить 79,2% до прогнозу. В тому числі озимої пшениці посіяно 252,3 тис. га, що становить 80,0% до прогнозу, озимого ячменю – 22,0 тис. га (70,0%), озимого жита – 1,9 тис. га (100,0%).