Для того, щоб отримати ранній врожай цибулі, варто обирати сорти, які добре адаптуються до місцевого клімату. Більшість з них не потребують складного догляду.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні роботи в саду, на городі та квітнику. А також ми повідомляємо про те, як ефективніше приготуватися до наступного сезону.
Сьогодні розповідатимемо про найкращі та найурожайніші сорти цибулі для нашого регіону.
Одним із найпопулярніших ранніх сортів є цибуля “Штутгартер Різен”.
Цей сорт дає великий урожай ще до середини літа. Його бульби мають яскраво-жовтий колір і відзначаються хорошою лежкістю (довго лежать і не псуються), що дозволяє зберігати їх до пізньої осені.
Іншим варіантом смачної та якісної цибулі є сорт “Ексібішен”.
Він високоврожайний, має великі цибулини, але пізній. Ця цибуля може рости в ґрунтах з помірною родючістю і при цьому, мати великий урожай.
Не менш цікавий сорт “Кармен”, що є середньораннім.
Збирати цю цибулю до столу можна вже через 124-129 днів після посіву.
Садити її бажано саме весною. Цибулини цього сорту є середнього розміру, але дуже ароматні та смачні. “Кармен” добре реагує на удобрення та полив, що допомагає отримати здорові плоди.
Для любителів класичних сортів варто звернути увагу на цибулю “Ред Барон” (сіянка).
Це середньо-ранній сорт червоної салатної цибулі, неймовірно смачний для страв, особливо для оселедця.