Інгредієнти:
- 1 кг помідорів;
- 1 – 2 солодких перців;
- 1 цибулина;
- 1 великий огірок;
- 2 – 3 зубчики часнику;
- сік 0,5 лимона;
- пару гілочок базиліку і петрушки;
- 1 щіпка орегано;
- естрагон і чорний перець;
- сіль, оцет, оливкова олія – за смаком.
Приготування:
- Якщо у помідорів товста шкірка, то опустити їх в окріп на пару хвилин і зняти її. Якщо тонка, то можна просто нарізати помідори кубиками. В огірків обов’язково зрізати шкірку і нарізати кубиками. Перці очистити від насіння і так само нарізати. Цибулю і часник очистити. Перекласти всі овочі в блендер, додати спеції і зелень, подрібнити. Потім, за смаком, додати оливкову олію, сіль, лимонний сік і трохи оцту. Якщо овочі солодкі і стиглі, то цукор додавати не потрібно. Якщо овочі не дуже стиглі, то можна додати дрібку цукру.
- Відправити суп в холодильник на 3 – 4 години настоятися. Після цього суп можна процідити через сито. Суп можна подавати з домашніми грінками, рубаною зеленню або нарізаними очищеними огірками та помідорами. Якщо суп вийде дуже густим, його можна розбавляти водою.
Поради:
– Гаспачо – це знаменитий іспанський холодний суп.
– Суп готується елементарно і неймовірно швидко. Зберігати його в холодильнику можна 2 – 3 дні.
– Також цей суп можна заморозити і використовувати в міру необхідності в якості соусу.