Кілька порад для тих, хто хоче максимально ефективно зібрати вирощений урожай баклажанів, закласти їх на нетривале зберігання та обробити й законсервувати ці овочі.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про те, як вчасно провести необхідні сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.
Для визначення зрілості баклажана натисніть на нього. Якщо він прогинається і потім повертається у вихідне положення, то, швидше за все, він дозрів.
Збирайте баклажани з рослини обережно, не пошкоджуючи їх.
Для подовження терміну зберігання обирайте найздоровіші плоди, не пошкоджені або зі слідами ушкоджень. Зберігайте їх в темних, холодних і сухих приміщеннях.
Регулярно перевіряйте зберігані баклажани і видаляйте будь-які плоди, які показують ознаки псування, щоб запобігти поширенню гнилі.
Плоди слід зрізати секатором або гострими садовими ножицями, оскільки плодоніжки вже здеревіли й дуже міцні.
Якщо восени на рослинах залишилося багато дрібних недозрілих плодів, ви можете підкопати кущі та помістити їх в теплицю. При похолоданні прикрийте їх плівкою і не забувайте поливати. Плоди продовжать рости та збільшуватися в розмірі.