Щоб насолоджуватись смачними стравами з картоплі протягом усієї зими, потрібно знати кілька секретів правильного зберігання.
Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику. А також ми інформуємо про те, як зберегти зібраний урожай та підготуватися до наступного сезону.
Навіть найсмачніша картопля може швидко зіпсуватися, якщо не дотримуватися певних правил.
Чому картопля псується?
Найкращі умови для зберігання картоплі
Чому не можна зберігати картоплю із цибулею?
Тому ці два овочі необхідно зберігати окремо.
Як правильно зберігати картоплю в домашніх умовах?
Підготовка картоплі. Перед зберіганням картоплю потрібно перебрати, відкинути пошкоджені та хворі бульби.
Не мийте картоплю перед зберіганням: вода прискорює процеси гниття.
Періодично перебирайте картоплю: видаляйте пророслі або пошкоджені бульби, щоб запобігти поширенню гнилі.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти свіжий урожай картоплі до самої весни. А це означає, що на вашому столі завжди будуть смачні та корисні страви із цього корисного овочу.