Кабачок – невибагливий у вирощуванні та дуже корисний овоч. Але для того, щоб отримати хороший урожай, необхідно знати деякі секрети.
Видання «Новини Вінниці» продовжує серію дописів про актуальні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.
Вирощувати кабачки можна на грядках, де раніше росли кукурудза, зелень, часник, цибуля, буряк, картопля, капуста або морква. Щороку краще міняти місце і не висаджувати його постійно на тому ж місці.
Ділянка має бути сонячною та теплою. Краще вибрати чорнозем, легкий суглинистий ґрунт, з нейтральною або слабо лужною кислотністю.
Запам’ятайте, що ця культура не любить добрива, що містять хлор, і кислий грунт.
За тиждень до посадки, грядки краще накрити агроволокном, щоб ґрунт прогрівся. Після посадки грядки теж краще накрити, до моменту сходів.
Сійте насіння на глибину три або чотири сантиметри. Відстань робіть від 50 до 70 см. У кожну ямку видаліть 2 або 3 насіння. Слабкі пагони, потім можна видалити.
Використовуйте для поливу теплу воду.
Під час цвітіння необхідно залучити корисних комах. Для цього поміж рядами можна поставити медову воду. У склянці води розчиніть чайну ложку меду і поставте між кабачками.
Можна висадити між ними чорнобривці. Вони залучатимуть бджіл і захищатимуть від шкідників.