Квасоля, яку люблять вирощувати дачники у себе на ділянці, вважається цінною культурою. Вирощувати її дуже просто, це під силу навіть новачкам-городникам.
Видання «Новини Вінниці» продовжує серію матеріалів про актуальні сезонні роботи на городі, у саду та квітнику.

Земля має бути пухкою, добре пропускати вологу, і мати нейтральний рівень кислотності. Щоб проросла квасоля, температура має прогрітися до десяти градусів тепла.
Перед тим, як садити квасолю, землю потрібно перекопати та внести перегній або компост.
Висаджуйте насіння на глибину 3 см і відстань між насінням залишайте від 10 до 15 см.
Встановіть регулярний полив, вчасно пропалюйте грядки та розпушуйте верхній шар землі.
Погані дні для посадки квасолі – 15, 19, 24.
Щоб отримати хороший урожай, необхідно вибирати сорти, які підходять до кліматичних умов.
Намагайтеся не садити цю культуру після сочевиці, гороху та бобів.
Висаджуйте квасолю рядами, щоб вона добре запилювалася.
Регулярно збирайте врожай, щоб стимулювати плодоношення.